Domaine CHEVROT et FILS    Grands vins de BOURGOGNE

 

PORTES OUVERTES au DOMAINE CHEVROT
du 30 octobre au 1 er novembre 2020
de 10 h à 20 h ( dimanche 17h)
à CHEILLY-LES-MARANGES
en BOURGOGNE

le DOMAINE CHEVROT vous invite à ses PORTES OUVERTES 2020 et à découvrir sa nouvelle cuverie

Vous pourrez déguster :

  • La gamme des vins du Domaine Chevrot
    Pour déguster, le verre gravé à conserver 3 €
  • Les escargots de L’Escarg’Aujoux
  • Les confitures artisanales Péché sucré
  • Le miel de montagne du Rucher de Nahla
  • Les Foies gras et conserves fi nes de Géraldine
  • Les huîtres du Morbihan de Nicolas Crénéguy
  • Les fromages bio de la chèvrerie de Val-Mont
  • Les pains artisanaux de la Boulangerie Baudement

Randonnée découverte des cadoles

avec Jacques Lapiche
samedi 31 octobre à 14h30 (durée 1h30, 5 km, bonnes chaussures conseillées)

Domaine Chevrot et Fils 19 route de Couches, 71150 Cheilly-les-Maranges, France
Tel. 03 85 91 10 55 - Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser. - www.chevrot.fr

Sarah Marsh
A selection of 2018s

Pablo Chevrot “A good crop - started 26th August and finished 9th. It was a challenge to get all done in 2 weeks... to get a big crop in quickly. After this it would have been too ripe.”
“We had a new reception area at the domaine so it’s better; we could organise it. A little sorting for mildew and dry berries, but we always sort.”
“No problems of high degrees on white and red. We are becoming accustomed to warmer temperatures. As we use almost no SO2, we cannot have over ripe grapes. We need less alcohol and good pH to work this way.”
In this type of year not a long vatting. This year some remontage - as grapes were hot, we cooled using the flags and moving the juice to circulate the temperature. Pigage less. 3-4 in total
- when the yeast are active. The challenge was to press quickly. We had two presses. Luckily we had invested a lot this year. Pneumatic press 0.3-.05 bar. Not using end of press.”
“We use a Vasin for the whites. Crushing the grapes- very light. It does not touch the stem.”
“2nd warmest year recorded in Burgundy after 2003. But the vine did not suffer as it was so rainy in the spring. It’s a very interesting vintage.”

 

Presse

Vente et dégustation à PARIS des vins du domaine CHEVROT
Du 22 au 25 Novembre 2019  sur La Peniche LOUISIANE BELLE